Voorbeelden van projecten


Onderstaand vindt u enkele projecten waarbij Tripworks recentelijk verantwoordelijk is geweest voor de inhoudelijke programmering, de coördinatie en inhoudelijke begeleiding van het studiereis- of congresprogramma.

In voorbereiding:

Studiereis Voedsel en stad in Bristol
Van 23 t/m 25 april 2014 organiseren LEI Wageningen UR en Tripworks Studiereizen een studiereis naar Bristol. Het doel van de reis is kennismaken met verschillende typen initiatieven die bijdragen aan een meer duurzaam voedselsysteem voor de stad. Kijk voor meer informatie op: www.voedselreisbristol.nl

Afgerond zijn o.a.:

Dag van de Stadslandbouw 2013
Ook de 2e editie van de Dag van de Stadslandbouw was met 400 bezoekers en 21 praktijk- en inspiratiesessies een groot succes. De dag vond plaats op 25 april 2013 in Rotterdam. Net als bij de editie in 2012, is Tripworks intensief betrokken geweest bij de concept- en programmaontwikkeling van de dag. De dag werd georganiseerd in samenwerking met B2B Productions, het Ministerie van EZ, Wageningen UR, de Gemeente Rotterdam, de Stadsregio Rotterdam, Platform 31, de VNG en KNHM. Nieuw dit jaar waren een excursiedag op 24 april en een drukbezochte publieksdag op 27 april, met ruim 120 activiteiten overal in het land. Bekijk de website www.dagvandestadslandbouw.nl voor meer informatie.

Studiereis sociale woningbouw Ostfriesland
Voor bestuursleden van de Harlingse woningbouwcorporatie De Bouwvereniging, organiseerde Tripworks op 8 en 9 november 2012 een 2-daagse studiereis naar Emden en Norden in Ostfriesland. Doel van het bezoek was het opdoen van nieuwe kennis, inspiratie en het leren van de ervaringen die in Emden zijn opgedaan op het gebied van sociale woningbouw en verwante programma’s. Een aantal inspirerende projecten zijn bezocht, zoals nieuwe woonvormen voor ouderen en een Mehrgenerationnenhaus.

Studiereis Stadslandbouw in New York
Van 3 t/m 7 oktober 2012 organiserden Wageningen UR en Tripworks Studiereizen een stadslandbouw studiereis naar New York. Het doel van de reis was kennismaken met een afwisselende reeks van verschillende typen stadslandbouw projecten in New York, de doelstellingen en achtergronden ervan en de personen die deze initiatieven mogelijk maken. Met 23 deelnemers en een 8,4 als eindbeoordeling, was de reis een groot succes. Kijk voor meer informatie, en de editie van 2012, op: www.stadslandbouwreis.nl. Kijk hier voor een verslag van de reis van één van de deelnemers: http://tinyurl.com/n6sk6dw. Kijk voor een verslag van de reis op: www.dvimeo.com/61511911.

Inspiratiereis woon-thema's in Stockholm (6 t/m 8 juni 2012)
In deze roerige tijden op de woningmarkt gaan veel corporaties, ontwikkelaars en gemeenten op zoek naar manieren om aan de unieke wensen van de woonconsument te voldoen. Het is steeds belangrijker te zoeken naar concepten die inspelen op de vraag van de toekomst door nieuwe, innoverende concepten. Juist een gedurfd concept of een thema maken nieuwe vragen zichtbaar. De uitdaging is om op zoek te gaan naar dat concept wat bij de consument aanslaat. Dit vraagt inspiratie. Daarom organiseerden wij, in samenwerking met Companen, van 6 tot en met 8 juni 2012 een inspiratiereis naar Stockholm. Bekijk de website www.companen.nl/component/k2/item/356-inspiratiereis-woon-themas-in-stockholm-6-8-juni.html voor meer informatie.

Dag van de Stadslandbouw 2012
Tripworks is intensief betrokken geweest bij de concept- en programmaontwikkeling van de Dag van de Stadslandbouw op 8 maart 2012. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met B2B Productions, het Ministerie van EL&I, het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA), Netwerk Platteland en de Wageningen Universiteit. Bekijk de website www.dagvandestadslandbouw.nl voor meer informatie.

Stadslandbouw Innovation Tour
Voor docenten van Wellantcollege en IPC Groene Ruimte organiseerden wij in juni 2011 een excursie naar stadslandbouw projecten in de regio Rotterdam. Wat betekent stadslandbouw voor het groen in en om de stad? En wat betekent dit voor de competenties van de groenbeheerder en agrarisch ondernemer van morgen?

Studiereis Bevolkingskrimp Midden-Duitsland
De oorzaak en de aanpak van bevolkingskrimp is in Nederland heel anders dan in het Oost-Duitsland van na de Wende, het Franse platteland of de Engelse industriesteden. Daarom is in samenwerking met Companen een reis ontwikkeld naar delen van Niedersachsen en Hessen, waar de situatie vergelijkbaar is met die in delen van Nederland. De reis vond plaats van 13 t/m 15 april 2011. Doel van de reis is geweest deelnemers te laten leren van de ervaringen m.b.t. de aanpak van bevolkingskrimp zoals die in dit deel van Duitsland zijn opgedaan. Kijk voor een impressie op: www.corporatienl.nl/leren-en-proberen-en-de-kracht-van-krimp-dag-3-van-de-studiereis/.

Dag van de Zorglandbouw 2010
Na de eerste succesvolle editie in 2009, vond op 25 mei 2010 de tweede Dag van de Zorglandbouw plaats (in opdracht van de Stichting Verenigde Zorgboeren en de Taskforce Multifunctionele Landbouw). De dag had als doel een beeld te schetsen van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van landbouw en zorg in Nederland, het delen van visies en praktijkervaringen en het samenbrengen van instellingen en ondernemers vanuit zowel zorg, welzijn als landbouw. Met ruim 500 deelnemers was de dag een groot succes. Voor een impressie kunt u kijken op: www.zorglandbouw.nl.

Rotterdam Global Urban Summit
Op 3 en 4 december 2009 vond in Rotterdam een uniek, 2-daags internationaal evenement plaats (in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam/Reed Business). Ruim 80 sprekers en moderators uit binnen- en buitenland stonden tijdens het Rotterdam Global Urban Summit stil bij de vraag hoe te komen tot hoogwaardige, duurzame stedelijke gebiedsontwikkeling in de praktijk. Voor meer informatie over het congres zie: www.rotterdam.nl/urbansummit. Verder is er een impressie van het congres op Youtube. Klik hier voor het begin van de inleiding van Jeremy Rifkin, President of the Foundation on Economic Trends en adviseur van de Europese Commissie en het Europees Parlement.

CCPIT The Hague 2009
Van 27 tot 29 april 2009 bezocht de China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) Den Haag met een omvangrijke, hoogwaardige delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers namens het Chinese bedrijfsleven en overheidsinstanties. Ter gelegenheid daarvan organiseerde de gemeente Den Haag, in samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency (WFIA), het ‘CCPIT The Hague 2009 Executive Business Seminar’. Er werd o.a. ingegaan op de huidige internationale economische situatie, de wijze waarop dit invloed heeft op de economische en financiële koers die China inzet, alsmede de gevolgen die dit heeft voor wederzijdse investeringen en handelsbetrekkingen tussen China en Nederland/Europa. Daarnaast werd het Europe China Trade Center in Den Haag geopend en stond ‘matchmaking’ tussen Nederlandse en Chinese bedrijven centraal. Ook in 2008 heeft een dergelijk evenement plaatgevonden. Kijk voor een impressie op op: www.youtube.com/watch?v=fsOwIOiThUg.

 
 
 
 
                   © copyright 2018 - Tripworks Studiereizen

  login